Beste CrossFit schoenen van 2020

Als je serieus bent over CrossFit, dan snap je dat schoenen een van de belangrijkste elementen zijn van je outfit. Je bent er dan ook achter dat hardloopschoenen of andere algemene sneakers niet geschikt zijn voor de workouts. Maar wat zijn dan wel de beste CrossFit schoenen? Een metcon is een heel andere type workout dan powerlifting, gymnastiek of atletiek. Daar horen dus eigenlijk ook andere schoenen bij zou je denken. En dat klopt, deels.

CrossFit schoenen zijn allround schoenen

Omdat CrossFit schoenen voor veel verschillende workouts geschikt moeten zijn, zijn het allround schoenen. Allround CrossFit schoenen voldoen prima voor alle workouts behalve voor weightlifting voor gevorderden en het lopen van lange afstanden. Als je beginner bent voldoen allround CrossFit schoenen prima op alle onderdelen, ook het weightliften. Ben je echter gevorderd of pro, dan zijn een extra paar weightlifting schoenen aan te raden. Ook voor het lopen van lange afstanden vragen je voeten om andere schoenen. Gelukkig komt dit niet zo vaak voor in CrossFit workouts.

Zorg voor een flexibele, maar ook stevige zool

Reebok en Nike maken op dit moment de beste CrossFit schoenen. Het blijft natuurlijk een persoonlijke kwestie bij welke schoen jij het beste gevoel krijgt. Iedereen heeft andere voeten en een andere smaak. Er zijn wel een aantal criteria waar je op kunt letten:

 1. zorg dat je ‘heel-to-drop’ niet meer is dan 4 mm zodat je plat op grond staat en voldoende stabiliteit hebt voor het liften.
 2. zorg voor een flexibele zool voor gymnastics en atletiek, maar ook een stevige zool voor het liften.
 3. zorg dat je schoenen licht zijn in gewicht, wel zo handig voor je box jumps.
 4. zorg dat je voldoende ruimte hebt bij je tenen, deze heb je nodig bij het liften en hardlopen.

Top-3 allround CrossFit schoenen van 2020

Hieronder onze top-3 op basis van reviews van CrossFitters.

1.    Reebok CrossFit Nano 9.0

Reebok is het grootste CrossFit merk ter wereld. Reebok is ook niet voor niets hoofdsponsor van de Reebok CrossFit Games in Madison. De Nano is al jaren op de markt en een topschoen gebleken. De schoen zit iets zachter aan de binnenkant dan de Metcon van Nike, maar dit gaat niet ten koste van stabiliteit. De nieuwe Nano 9.0 heeft een verbeterde zool voor nog meer grip en comfort. De Flexweave-technologie aan de bovenkant van de schoen is iedereens favoriet voor rope climbs, het ademend vermogen en voor het hardlopen (niet iedereens favoriet).

Bekijk reviews en prijs

In verschillende kleuren beschikbaar, zowel voor Dames als Heren.

2.    Nike Metcon 5

De Metcon van Nike is een klassieker aan het worden. Al jarenlang blijkt dit een betrouwbare CrossFit schoen en hij wordt ieder jaar beter. Zo hebben ze dit jaar oa het rubber aan de zool verbetert zodat je nog meer grip hebt op de grond. ‘Fittest Man on Earth’ Mathew Fraser is groot ambassadeur van deze schoen. Hij en andere professionele CrossFit atleten geven Nike regelmatig feedback over de schoenen en Nike neemt dit vervolgens mee in hun innovaties. Een voorbeeld hiervan is dat ze op aanraden van atleten in het midden van de zool voor een andere structuur hebben gekozen zodat je meer grip hebt bij rope climbs.

Bekijk reviews en prijs

In verschillende kleuren beschikbaar, zowel voor Dames als Heren.

3.    New Balance Minimus 20v7 Trainer

New Balance is nog een minder groot merk in de sport dan Reebok en Nike. Echter worden de Minimus schoenen ieder jaar beter en is het ook een topschoen in de markt. De schoen van het merk is bedoeld om het gat te vullen tussen training op blote voeten en hardloopschoenen voor lange afstanden. De plus REVlite in de hiel van de Minimus zorgt voor extra stabiliteit. Daarnaast heeft de opvulling in het bovendeel plaats gemaakt voor een Vibram-zool, die bedoeld is om je zwaarste workouts aan te kunnen.

Bekijk reviews en prijs

In verschillende kleuren beschikbaar, zowel voor Dames als Heren.

Schoenen voor gewichtheffen

Ben je een gevorderd CrossFitter en op zoek naar schoenen voor gewichtheffen? Bekijk dan de gewichtheffen schoenen van Adidas. Zij hebben op dit moment een van de beste schoenen op de markt.

Overzicht van alle CrossFit schoenen

Wij zagen dat er in Nederland niet één plek was waar je CrossFit schoenen kon vergelijken. Dit hebben wij opgelost door een collectie samen te stellen van de beste CrossFit schoenen in de markt. Bekijk nu alle CrossFit schoenen in onze shop.

Laat een Reactie achter

 1. Arie Gelderblom

  Mooie site, maar heb je toevallig ook een tip voor een mooie winkel?
  Waar er genoeg keuze is?

  1. Joris Bedrijfseigenaar

   Hi Arie,
   De website van Reebok heeft een veelzijdig assortiment. Daar kunnen veel CrossFitters goed slagen. In Nederland is er verder nog niet een winkel speciaal voor CrossFit. Wij werken hier op dit moment aan en hopen de online winkel begin volgend jaar te openen.

 2. Pauline

  Wat een fijn advies, dit helpt mij zeker bij de juiste keuze van schoenen!

 3. Bram Kip

  Er is een crossfit winkel in Arnhem OLB Sports, zij zijn gespecialiseerd in crossfit en weightlifting en hier kan je dus je schoenen testen.

 4. Valentina

  Hoi!
  Ben nu een metcon schoen aan het customizen op de nikesite.
  bij de optie INVOEGEN moet je kiezen tussen een lage offset of een hoge offset…
  Wat is het verschil hiertussen? welke zou jij aanbevelen?:)

  1. Joris Bedrijfseigenaar

   Hoi Valentina,
   Een hoge offset verwijst naar een extra binnenzool voor je hielgebied. Deze kunnen worden geplaatst om de Metcons meer op lifters te laten lijken. Het creëert dus meer stabiliteit voor zware liften, squats met hoge herhaling, wall balls en thrusters. Voor de meeste WODS heb je dit niet echt nodig, vooral niet als er hardlopen bij betrokken is.

 5. Hanneke

  Zijn deze schoenen ook goed voor body attack en body combat?

  1. Joris Bedrijfseigenaar

   Hi Hanneke,
   Zeker! CrossFit is een veelzijdige sport en daar horen veelzijdige schoenen bij. Je kunt de schoenen dus ook prima gebruiken voor body attack en body combat.