CrossFit cursussen in Nederland

Wil je CrossFit trainer worden? Of wil jij je verder ontwikkelen als CrossFit atleet? Dan kan een CrossFit trainingsprogramma heel nuttig zijn. Je kunt in Nederland diverse trainingsprogramma’s doen. Zo kun je een algemene CrossFit cursus doen of cursussen die verdieping geven in specifieke onderdelen als gewichtheffen, gymnastics en conditioning. Zie hieronder een overzicht van alle CrossFit cursussen in Nederland.

Cursussen voor CrossFit trainers en atleten

CursusDuurLocatieMeer informatie
Mobility Training2 dagenArnhemmobilitytraining.nl
CrossFit level 1 course2 dagenAlmeretraining.crossfit.com
CrossFit level 2 course2 dagenAlmeretraining.crossfit.com
CrossFit level 2 course2 dagenEnschedetraining.crossfit.com
Olympic Weightlifting2 dagenAmsterdamtraining.crossfit.com
Olympic Weightlifting9 lessenAmsterdamusc.uva.nl
Olympic Weightlifting9 lessenUtrechtwww.olympos.nl
Olympic Weightlifting3 lessen per weekOnlinewww.rxguide.nl
Gymnastics2 dagenAmsterdamtraining.crossfit.com
Gymnastics3 lessen per weekOnlinewww.rxguide.nl
Conditioning3 lessen per weekOnlinewww.rxguide.nl
Functional bodybuilding3 lessen per weekOnlinewww.rxguide.nl
Zwemmen5-10 sessiesAmsterdamwww.swimgym.nl

Naast de bovenstaande cursussen, worden meestal ook cursussen aangeboden bij lokale CrossFit boxen. Zoek hier een CrossFit box bij jou in de buurt en vind een trainingsprogramma dat bij je past.

Cursussen voor box eigenaren

Als je een CrossFit box wilt openen die erkend wordt door CrossFit Inc, dan moet je minimaal de ‘CrossFit Level 1 Certificate Course’ afgerond hebben van CrossFit Inc. Level 1 geeft inzicht in de basisprincipes en oefeningen van CrossFit. Deze basis is nodig om anderen te helpen fitter en gezonder te worden.

Als je level 1 hebt afgerond, kun je ook level 2 doen voor gevorderden. Deze cursus gaat dieper in op de CrossFit-methode en leert je om mensen te coachen. Daarnaast krijg je concrete tips over hoe je een training en/of trainingsprogramma opzet en implementeert. Tot slot zijn er verdiepende cursussen voor verschillende leeftijdsgroepen of voor specifieke onderdelen te volgen via CrossFit Inc.

Bekijk ook: