CrossFit boxen in Nederland

Vind een box bij jou in de buurt. Bekijk foto's, reviews en openingstijden. Benieuwd naar de groei van CrossFit in Nederland? Lees dan meer over de CrossFit community.

Duid Filters aan
Filter by label:

Filter op type:

Loading results...

  CrossFit in Nederland

  Nederland telt op dit moment ca 2000 fitness clubs. 10 jaar geleden bestond de fitness branche vooral uit kracht, cardio of groepslessen. Inmiddels zijn er veel verschillende niches zoals bootcamp, HITT, calisthenics, bodypump en natuurlijk CrossFit. Eind 2019 waren er in Nederland ca 230 CrossFit boxen. Het aantal CrossFit boxen in Nederland is het hardst gegroeid in de jaren 2011 t/m 2016. De groei in boxen is daarna gestagneerd, maar nog steeds zijn er ieder jaar meer mensen in Nederland die wekelijks voor CrossFit kiezen.

  Groei van de CrossFit community in Nederland

  In 2001 deden ca 12% Nederlanders wekelijks aan fitness. In 2016 was dit percentage 21%. Daarnaast neemt de frequentie in fitness workouts per week ook toe. Dit betekent dat fitness groeit in Nederland. CrossFit speelt hier een belangrijke rol in. De sport is overgewaaid vanuit Amerika en begint in Europa steeds meer voet aan de grond te krijgen. Nederlanders gaan inzien wat de toegevoegde waarde is van CrossFit als levensstijl. Als we uitgaan van een gemiddeld leden aantal van 175 per CrossFit box dan telt Nederland ca 40.000 mensen die wekelijks aan CrossFit doen. Mede door de hoge variatie in workouts en het community gevoel blijven mensen gemiddeld langer lid bij een CrossFit box dan bij een normale gym.

  CrossFit een hype of een blijvertje?

  Een vraag die lastig te beantwoorden is. De toekomst zal het leren. Zeker is dat CrossFit heel hard is gegroeid afgelopen 10 jaar en dat het aantal CrossFit boxen wereldwijd nog steeds groeit. Echter zie je in Amerika dat de interesse minder wordt en in Nederland stagneert de groei ook. Wij denken dat CrossFit een hype was en dat de groei van de sport daardoor stagneert momenteel. Echter geloven wij dermate sterk in het fundament van de sport dat het een grote sport gaat worden en zal blijven.

  Bekijk ook: