Wij zijn CrossFitters

In 2018 zijn wij, enkele CrossFit enthousiastelingen, dit platform gestart met als doel om CrossFitters met elkaar te verbinden en te helpen een fitter mens te worden. Wij geloven in de sport en gunnen iedereen een fitte levensstijl. Op dit platform delen wij nieuws en tips omtrent CrossFit. Vind je het leuk om de Nederlandse CrossFit community te volgen? Dan zit je hier goed.

Een community van atleten

CrossFitters komen meerdere keren per week bij elkaar om zichzelf goed in het zweet te werken. Ze stimuleren elkaar om fit te worden en hebben een positieve mindset. Iedere CrossFit box heeft zijn eigen CrossFit cultuur, maar het is opvallend dat er in nagenoeg iedere box een hechte community aanwezig is. En daar zijn wij CrossFitters best wel trots op. Sporten wordt een stuk leuker met een groep gelijkgestemden waar jij je mee verbonden voelt. Door samen met je boxgenoten tot het uiterste te gaan tijdens workouts, ontstaat er een band. Je deelt ervaringen met elkaar waarbij jij je ego aan de kant moet zetten en waarbij je kwetsbaar bent. CrossFitters hebben hier respect voor. Ze steunen elkaar in hun reis om een fitter mens te worden, waar je ook bent in je reis. CrossFit boxen vind je inmiddels overal ter wereld en de lokale communities spreken dezelfde taal. Als je in het buitenland bent is er altijd wel een lokale box in de buurt waar je met open armen wordt ontvangen en mee kunt trainen. Leer meer over CrossFit en de community in onze beginner’s guide.

CrossFit community in cijfers

Eind 2019 waren er wereldwijd ca 16.000 CrossFit boxen. En dan te bedenken dat Greg Glassman (oprichter) zijn eerste CrossFit box pas opende in 2001. De sport heeft dus een explosieve groei doorgemaakt. De laatste jaren stagneert de groei in Amerika en Canada, maar groeit het aantal CrossFit boxen nog steeds hard in landen als Brazilië, China en diverse Europese landen. Bijna de helft van alle CrossFit boxen zit in Amerika. In Europa zitten de meeste CrossFitters in Italië, Engeland en Frankrijk. Nederland telt ca 230 CrossFit boxen. Als we uitgaan van 175 leden per CrossFit box dan zijn er in Nederland ca 40.000 mensen die wekelijks CrossFitten.

CrossFitters nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang alles over de CrossFit community in jouw mailbox. Denk bijvoorbeeld aan informatie over wedstrijden, nieuws over atleten, tips over oefeningen en trainingsschema’s. Bekijk onze meest recente blogs om een indruk te krijgen van wat je kunt verwachten.

Schrijf je nu in!

Bekijk ook: